Bistriţa: Cristian Andrei Hideg expune icoane la Muzeul Judeţean

În întâmpinarea Sfintelor Sărbători Complexul Muzeal Județean Bistrița-Năsăud vă invită la expoziția ICOANE PE STICLĂ. ARTĂ ȘI TRADIȚIE a profesorului Cristean Andrei Hideg, care va fi vernisată joi 15 decembrie ora 16 la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud, se spune în comunicatul remis presei de MJBN.
Tânărul profesor, Cristian Andrei Hideg, născut în anul 1984 la Cluj-Napoca a absolvit liceul de Arte Plastice ”Romul Ladea” din Cluj, promoția 2003. Studiile și le-a continuat urmând cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, secţia: Teologie Ortodoxă- Didactică Conservare şi Restaurare, studii finalizate în 2007. În vara anului 2006 efectuează o vizită la Sfântul Munte Athos unde se specializează în iconografie la atelierul de pictură al Schitului Românesc Prodromu, timp de o lună, și unde învață tehnica de poleire pe bolus . După ce a regăsit pictura românească pe sticlă a devenit și un susținător fervent al transmiterii și promovării tradițiilor culturale românești organizând mai multe tabere de pictură pe sticlă pentru copii la Turda și Cluj.
În anul 2011 a primit binecuvântarea ÎPS Andrei Andreicuț - Mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului pentru a preda aceeași disciplina - Educație Plastică- la Seminarul Teologic Ortodox Liceal din Cluj.
Pe parcursul acestor ani participă la peste 30 de expoziții în țară și în străinătate, dintre care, 7 sunt expoziții personale la Cluj, Cornești, Baia Mare, iar acum la Bistrița .
În cadrul vernisajului corul ANOTIMPURILE a Liceului de Muzică „Tudor Jarda” , dirijor prof. Coralia Karoly, va susține un concert de colinzi., se mia spune în documentul citat.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.