Bistrița-Năsăud: Prin lipsa informațiilor autoritățile generează PANICĂ!? Cazul de la Posmuș ar putea să fie multiplicat!!?Coronavirusul răspândit prin incompetența?

 Autoritățile județene din Bistrița-Năsăud țin sub preș informațiile despre cele trei persoane originare de aici, care au călătorit marți în același mijloc de transport cu bărbatul de 71 de ani, originar din Suceava, care a fost confirmat infectat cu coronavirus și, care, s-a întors din Italia și ulterior a fost transportat la Iași.

Faptul că, în autocarul cu care a călătorit bărbatul din Suceava s-au aflat și trei bistrițeni, între care o femeie din Posmuș, un bărbat din Maieru și încă o persoană, despre care se păstrează secretul, nu a fost și nu este de natură să liniștească populația, ci are o componentă de panică explozivă, care încă este latentă! A lăsa populația fără informații clare, la obiect, pentru ca aceasta să se poată proteja este nu numai de natură a amorsa panica latentă, care la un moment dat va exploda, ci pune de fapt populația județului în pericolul ca, prin neinformare, să vină în contact cu persoanele suspecte, și să devină la rândul lor suspecți, ca și contacți sau potențiali purtători, fără să știe aceste lucruri. Acest aspect este mai periculos decât virusul în sine, pentru că poate duce la multiple cazuri de îmbolnăviri, care, din păcate ar putea genera EPIDEMIA!

Dar să o luăm cu metodă:

1. Posmuș: Tânăra de la Posmuș suspectată a fi eventual purtător prin infectarea indirectă de la bărbatul din Suceava, confirmat infectat cu coronavirus, locuiește cu mama și fiica sa, elevă la Școala Generală din Șieu. Fetița a fost la școală în zilele de miercuri 4 martie și joi 5 martie, după ce marți a fost în contact cu mama sa. Abia Joi, la lăsarea serii, autoritățile sanitare și de forță din BN au descins la adresa femeii și i-au prelevat probe, apoi au izolat-o. Cu câte persoane a venit în contact? Fetița ei, complet nevinovată, contact al mamei, cu câți copii a venit în contact??? Vineri 6 martie, familia femeii din Posmuș a fost izolată la domiciliu, s-a pus un lacăt pe poarta lor, iar alimente și medicamente primesc de la primar, pe sub poartă...Câte persoane au venit în contact cu femeia întoarsă din Italia, de marți pînă joi seara?

2. Cazul de la Maieru, încă ținut secret de primar și ceilalți! Cu câte persoane a venit în contact, de la momentul ajungerii acasă și care sunt acestea? Este în carantină? I s-au prelevat probe?

3. Cine și de unde este cel de-al treilea călător din Italia, care a venit în același mijloc de transport cu bărbatul infectat din Suceava? Este în carantină? I s-au prelevat probe?

4. Sântioana, comuna Mărișelu. Aici sunt 3 persoane care s-au întors din Italia după izbucnirea epidemiei din peninsulă. Chipurile ar fi în autoizolare. O persoană a fost văzută miercuri în afara casei, în contact cu alți localnici, o alta a fost în contact cu rudele ei, fiu, noră, nepoți și vecini, și o a treia femeie a organizat o înmormânare, deoarece i-a murit soțul bolnav de cancer... La ceremonia funerară și la masa de pomană, joi 5 martie, a participat 1/4 din populația localității...

5. În acest context complicat, vineri 6 martie, la prânz, mediile de informare dau știrea că o femeie de 51 de ani din Olt, care a călătorit în același autocar cu bărbatul infectat cu coronavirus, din Suceava, a fost confirmată ca infectată, în județul OLT!!!

Concluzie:
Pînă la urmă ce fac autoritățile județul Bistrița-Năsăud? Protejează sau expun populația la o potențială infectare, prin lipsa de comunicare și informare, ca să nu mai vorbim de măsurile luate aiurea, după cîteva zeci de ore de la posibila infectare a unor contacți...

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.