Bistrița Bîrgăului: Schimbarea comisiei de licitație masă lemnoasă pentru interesele lui Zaharie Dorel. Pentru ca acesta să poată tăia pădurile grănicerești s-a pus în scenă ejectarea lui Țacăl! Alo Poliția!?

 Din telenovela care rulează de luni de zile la Primăria și Consiliul Local Bistrița Bîrgăului, se desprinde o concuzie simplă: Faptul că actualul șef de ocol Dan Mihai Țacăl a îndrăznit să deranjeze interesele firmei de casă a lui Zaharie Dorel și să ceară anularea atestatului acesteia, a pus în mișcare grupul de interese coagulat în jurul executivului primăriei, care a început demersurile de îndepărtare a lui Țacăl de la conducerea ocolului silvic. Toate acestea  pentru ca grupul de interse să nu mai fie deranjat. În acest sens s-a început procedura de înființare a unei regii autonome, a cărei documente constitutive sînt pe cît de încurcate pe atît de în afara legii, lucru care, se pare, că nu interesează pe nimeni de la primăria cu pricina, atîta vreme cîtă, persoanele se și văd stăpîne absolute peste păduri, după ce au promovat un șef de ocol, în persoana lui MIhai Pop, pus pe jaf în pădure, așa cum rezultă din cele cîteva dosare penale în care acesta este cercetat.

Aceste amănunte s-au revelat în ședința de CL de săptămîna trecută, cînd s-a schimbat componența comisiei de licitațe masă lemnoasă, și cînd șeful de ocol actual, funcțional și legal a fost scos din comisia de licitație, pentru a fi înlocuit cu oricare angajat al structurii silvice de administrare, chiar și cu cercetatul penal POP!

Din speachul consilierului PNL Radu Purcil, rezultă că, practic, Zaharie Dorel se va prezenta din nou la licitațiile de masă lemnoasă, cu altă firmă decît cea pentru care Țacăl a cerut retragerea atestatului, așa că grupul de interese s-a refăcut și piedica Țacăl a fost îndepărtată! Restul comisiei nici nu mai contează! Ceea ce contează este că ei pot și vor să taie pădurea!

Detalii despre reconfigurarea grupului de interese, în jurul comisiei de licitație, în clipul atașat.

Alo Poliția? DIICOT-ul? Ajungeți și la Bistrița Bîrgăului, vă rog! Pînă mai este pădure!

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.