Austeritatea, la loc comanda! Mai este Ciucă premier?

 Cumpătare, este numele noului val de de măriri salariale?! Mai este Ciucă premier? Sau este doar o fantoșă pusă în geamul Guvernului până la rotativă sau până la anticipatele din toamnă?! S-a ales praful de calculele privind austeritatea și s-a trecut la ”cumpătare”?


Cum s-a organizat răzmerița?


Săptămâna trecută cuvântul austeritate s-a pus în circulație cu argumente venite din zona economiștilor de top. Guvernanții ”s-au dat de ceasul morții pentru a identifica soluții pentru scoaterea țării din criză sau poate doar s-au prefăcut?! Nu se știe încă! Spre finalul săptămânii trecute, premierul ”decreta” termenii austerității... având în vedere gaura imensă din Buget. În acest timp, în teritoriu, baronii din județe, i-au dat lui Ciucă, ca premier: La loc comanda! Sau MAT?! Dar și austerității, ca măsură de ieșire din criza care bate la ușă i-au dat cu tifla sau: La loc comanda! Să mai aștepte?! Pentru a pune în aplicare ”răzmerița”, baronii și baronașii, bănuim că de la PSD și cei care au au mai rămas din ALDE, au dat ordine ca în UAT-uri să se cloneze proiecte de hotărâri privind maririle salariale! Așa că, vineri după amiază s-a lucrat în draci în secretariatele administrațiilor locale pesediste, pentru ca luni, 24 și marți 25 aprilie, mașinile de vot din consiliile locale să poată ”parafa” măririle salariale ale primarilor, viceprimarilor și, ultimilor dar nu celor de pe urmă, votanților: adică fraierilor din legislativele locale, care, la o adică, plătesc nota de plată, nu? Pentru câțiva firfirei, treacă de la ei, și-au vor zice aceștia?

În BN s-a dat ordin pentru ciocu mic și vot pentru mărirea salariilor!


În mediul rural din Bistrița-Năsăud s-a trecut în fapt la mărirea salariilor. Se spune că ordinul a venit de la Radu Moldovan. În UAT-urile controlate de PSD și ALDE! Dar nu peste tot! La Rebra nu, la Josenii Bârgăului, nu! La Prundu Bârgăului și la Șieu, da! Și la alte primării controlate de PSD, da! Nu le enumerăm că numai le facem publicitate. La Mărișelu, da și la alte asemenea UAT-uri peste care s-au înstăpânit pesediști! La Bistrița, nu! Acolo primarul Turc, deși bănuit de blaturi multe, unele vizibile din avion, încă este liberal!
Faptul că, luni dimineața, 24 aprilie, publicația Forbes, scria despre austeritatea transformată în cumpătare, citându-l pe Ciucă, https://www.forbes.ro/nicolae-ciuca-orice-economie-nu-se-dezvolta-si-nu-...
Care, încă în acte este premierul României! A fost primul semnal că ”generalul fără armată a unei Românii înglodată în datorii și cu o gaură la buget de peste 20 de miliarde”, a dat-o la întors, presat de informațiile din teritoriu, potrivit cărora în mare parte din țară, majoritatea dintre primari au dat dispoziții de convocare a unor ședințe în care consilierii locali au fost convocați să voteze măririle salariale, aprobate prin OUG 115/2022, declarată prin lege ca fiind constituțională! Că CCR a făcut niște precizări în decizia de admitere a actului normativ, cine mai bagă de seamă? Toate acestea în timp ce ”generalul” o dădea cu austeritatea!


Ce spune CCR despre aplicarea măririlor salariale?


”Curtea a reținut că legea criticată, prin care au fost introduse dispoziţii noi privind cuantumul brut al indemnizațiilor lunare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, prevăzut în anexa nr.IX lit.C la Legea-cadru nr.153/2017, în sensul majorării acestora, generează impact suplimentar asupra cheltuielilor de personal ale bugetului general consolidat. Curtea a reținut însă că, potrivit dispozițiilor art.II din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.115/2022, aplicarea majorărilor se face cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin buget, pe fiecare ordonator principal de credite, asigurându-se, în acest mod, respectarea plafoanelor cheltuielilor de personal ale bugetului general consolidat, stabilite în condițiile legii. Așadar, cât timp fondurile pentru salarizare prevăzute în buget pe fiecare ordonator principal de credite nu sunt modificate, acordarea majorării cuantumului brut al indemnizațiilor lunare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, prevăzut în anexa nr.IX lit.C la Legea-cadru nr.153/2017, nu se poate face decât în limitele aprobate prin buget pentru salarii, potrivit clasificaţiei bugetare.”


Lebăda neagră se pregătește să zboare deasupra României? Cui îi pasă de românii tot mai săraci? Celor care în aceste zile își măresc salariale, ca să provoace CRIZA?


În concluzie: În timp ce majoritatea românilor sunt tot mai săraci, cu fiecare zi care trece, baronii și baronașii locali, șefi peste resursele comunităților locale au dispus măriri salariale deși bugetele nu vor putea acoperi umflarea cheltuielilor. Așa că, s-a rezolvat! Poate veni CRIZA! Baronii au bănet în conturi?!
Și încă ceva: Primarii care ”n-au apucat” chipurile să suplimenteze ordinea de zi a ședințelor ordinare, deja anunțate spre finalul aceste săptămâni, o vor face! Nu ne facem iluzii. Deocamdată așteaptă să vadă cum Ciucă o ia ca la Mărășești și, renunță și la cuvântul cumpătare dând drumul la ”DESTRĂBĂLARE pe banii POPORULUI ROMÂN”! Da! Vor spune unii! Cuvinte! Numai că, toate aceste cuvinte: austeritate, cumpătare sau destrăbălare au în ele ceva care le poate transforma în: ARME! Păzea iresponsabililor! Bumerangul a pornit deja!

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.