Asistăm la a treia naționalizare? Ce vrea de fapt Statul Român?

preluare you tube.com

 Punerea în posesie a celor de la Composesoratul Borșa cu o treime din cele 17 000 de hectare de pădure, după 18 ani de procese și o sentință definitivă și irevocabilă, programată inițial pentru 10 august și devansată pentru astăzi, 7 august, cam intempestiv, a scos în evidență strategia autorităților de a amâna și dacă se poate eluda necesara reparație pentru proprietari. Astfel, de la diverse provocări prin grupuri de ”mineri” trimiși la provocări de grupările infracționale care au jefuit sistematic pădurile Borșei în ultimii 20 de ani, bruierea telefoanelor, a internetului și agresarea activistului  sucevean Tiberiu Boșutar, căruia un ”iubitor” de pădure i-a spart telefonul smart, s-a ajuns la ”împrăștierea organizată” a organelor abilitate cu punerea în posesie, ca nu cumva să se aplice LEGEA!

Faptul că activiști de mediu din țară și diaspora au fost prezenți acolo și au ”îndrăznit” să filmeze și transmită în direct ce a fost, i-a înfuriat pe reprezentanții autorităților și silvicultori și în consecință a transformat evenimentul într-un fel de răfuială a acoliților hoților cu reprezentanții composesorilor, veniți să își ia proproprietatea de drept, măcar în parte! 

Că șeful Ocolului din Borșa i-a chemat jandarmii pentru a-i elibera biroul de oameni, spune aproape totul despre spaima unora dintre verigile hoției de la Borșa. ”Nu pot lucra în stress” striga funcționarul public. ”Sunteți angajat al statului român, noi nu facem nimic doar vrem să fim prezenți, să filmăm. ”Jandarmii să-mi eliberați biroul!”.

Am preluat filmarea a celor de la vasiledale.ro de pe you tube.com pentru ca și cei care nu am fost prezenți la Borșa, să pricepem ce a fost acolo și ce au spus unii și alții!

Întâlnirea aproape ratată de la sediul Ocolului Silvic Borșa Maramureș, dintre o parte din membri composesoratului Borșa, președintele composesorilor, Matei Mihali, avocatul Bogdan Ioan Tudor Todoran și ceva funcționari ai statului român, ofuscați că poporul vede datorită life-ului celor de la Diaspora Europeană -canalul Oficial, cum se tratează grava problemă a proprietății private de către cei care se prefac a administra resursele și o lălăie când este vorba de a aplica o decizie CEDO, din noiembrie 2022, o puteți vedea parțial în video atașat.

Spaima de transparență și de faptul că se poate afla ce mișmașuri au făcut și mai fac i-a isterizat de-a dreptul pe ”slujbașii” politrucilor care au pritocit confiscarea proprietăților private din România, după ce s-au dat mai multe legi ale retrocedării, nepuse în practică nici în ziua de astăzi, potrivit documentelor puse la dispoziția instituțiilor europene și CEDO!

Ce spune, pe scurt, avocatul composesorilor, despre ”fenomenul jefuirii pădurilor borșenilor, după ce a participat mai multe ore la ”discuții” cu silvicultorii stresați de ”transparență”:

”Suntem în fața celei de-a treia naționalizări, ultima pusă la cale, zilele trecute, prin ordin, de Ministerul Mediului!” Și:

”Asistăm la abuzul pe care statul îl pune la cale pentru a evita punerea în posesie, ca să nu se afle ce jaf a fost aici, în ultimii 18 ani. Condamnat în speța CEDO, Statul Român preferă să plătească 190 de milioane de euro din banii românilor săraci, decât să se afle cât și cine a furat din pădurile borșenilor în cei 20 de ani!”

 Matei Mihali, președintele Composesoratului Borșa:”Poporul Român nu mai poate răbda! S-a ajuns prea departe! Noi nu vom renunța la dreptul nostru indiferent ce se va întâmpla! Vrem să se facă dreptate!”

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.