Artiștii și scriitorii invitați în Tabăra de Realism magic de la Valea Vinului s-au alăturat sătenilor pentru eliberarea localității de hidrocentrale. Demersul a fost adresat CL Rodna!

 La finalul demersului cultural de la Valea Vinului, participanții taberei culturale  Realism Magic 2014, au solidarizat cu sătenii din localitate și au semnat un protest adresat Primăriei Rodna și legislativului rodnean, în care își afirmă dorința ca Valea Vinului să fie eliberată de spectrul proiectelor de microhidrocentrale.

Precizăm că proiectul unei microhidrocentrale realizat de o firmă din Rodna, odată pus în aplicare, ar putea distruge satul și pune pe drumuri comunitatea de aici. Speriați de această perspectivă horror, și ignorați de către autoritățile cu atribuții în protecția mediului, Adminstrația Parcului Național Munții Rodnei, Agenția pentru Protecția Mediului BN, Adminstrația Bazinală a Apelor Someș Tisa din Cluj, toate instituții care au avizat favorabil și fără documentare reală acest proiect distructiv, oamenii din Valea Vinului au solicitat Consilului Local Rodna, anularea pericolului major ce amenință satul și viitorul comunității. Pentru susținerea solicitării lor, 116 săteni din 120 cu drept de vot, au semnat și depus la CL Rodna o adresă prin care afirmă că în dosarul proiectului hidrocentralei, comunitatea a fost complet ignorată, ca și  cum nu ar exista, iar instutuțiile statului s-au comportat abuziv.

Potrivit legilor în vigoare proiectul nu poate fi implementat fără acordul comunității locale.

Detalii în lipul atașat

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.