Ajutor pentru sinistrații incendiului din Sântioana: Lemn de construcție și bani

 

Consiliul Local al Comunei Mărișelu, reunit vineri, 24 iunie, ora 12, în ședință de îndată, a aprobat ca trei din cele patru familii afectate de incediul violent din 16 iunie, incendiu care a transformat în scrum și mormane de gunoi agoniseala a două generații, să primească ajutoare în lemn de contrucție și bani.
Cei 11 aleși locali, în totalitate, au votat pentru acordarea gratis și rapidă a unor cantități însemnate de lemn de molid, pentru refacerea acoperișurilor arse, și ajutoare în bani, în urma unei recificări bugetare ulterioare. De maximă urgență fiind refacerea acoperișurilor, cu respecarea amenajamentului silvic se va tăia la ras o partidă de aproximativ 3 ha de molidiș, din pădurea comunală, aflată în apropierea localității Domnești, iar lemnul, extras de OS Valea Șieului și depozitat în rampă, la ieșirea din pădure, aproximativ 200-250 mc, va fi dat fără plată familiilor afectate. Astfel, potrivit hotărârii celor 11, 100 mc lemn va ajunge la Cochisă Simion, a cărui gospodărie a fost distrusă în totalitate și restul va fi împărțit între Vărărean-Cochisă Daniel și Drăguș Gavriluț, capii familiilor ale căror gospodării sunt ceva mai puțin afectate. De transportul materialului lemnos și lucrările de pregătire pentru construcția efectivă se vor ocupa familiile sinistrate.
Ajutorul în bani, acordat de CL Mărișelu, în aceeași ședință și, disponibil după rectificarea bugetară, uletrioară, va fi distribuit astfel: 30 000 lei pentru Cochisă Simion și câte 20 000 pentru ceilalți doi sinistrați: Drăguș Gavriluț și Vărărean-Cochisă Daniel.
Sătenii din Sântioana au început, tot de vineri, 24 iunie, să facă donații celor aflați în impas. Pentru colectarea banilor și livrarea sumei adunate și-au asumat răspunderea membri ai filiei Bisericii Ortodoxe, din localitate.
De asemenea, cel de-al patrulea sinistrat, se pare că”vinovat” de producerea incendiului, membru în Biserica Penticostală, a transmis o sumă de bani, adunată de confrați, celor aflați la anaghie.
Nota bene: Familiile mulțumesc tinerilor și mai puțin tinerilor care au sărit în ajutorul lor în momentul violentului incediu, lucru deloc neglijabil în condiții de secetă avansată și penurie gravă de apă. De asemenea, mulțumesc pompierilor voluntari de pe Valea Șieului, respectiv Șieuț, Monor și Mărișelu, primii care au sărit în ajutorul lor. Și, nu în ultimul rând celor care au donat și donează pentru a le ușura încercarea grea.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.