49 de deţinuţi din Penitenciarul Bistriţa au fost vaccinaţi împotriva gripei porcine

Bilanţul activităţii pe 2009 a Penitenciarului Bistriţa arată că deţinuţii din această unitate au fost printre primii care au primit vaccinul pandemic în judeţul Bistriţa-Năsăud, aproape 10% dintre persoanele private de libertate fiind imunizate împotriva gripei porcine în ultima lună a anului trecut.
 
49 de deţinuţi din Penitenciarul Bistriţa au fost vaccinaţi anul trecut împotriva gripei porcine, acţiunea de vaccinare avînd loc pe final de an, în luna decembrie, cînd a fost începută şi campania la nivel judeţean. Cei 49 de deţinuţi imunizaţi reprezintă o zecime din totalul persoanelor private de libertate „cazate” la Bistriţa, avînd în vedere că efectivul, la 31 decembrie, era de 495 deţinuţi.
Dar nu gripa porcină pare a-i speria pe deţinuţii de la Bistriţa, cît bolile de care suferă unii dintre colegii lor de celulă. Bilanţul asistenţei medicale acordate în penitenciar arată că în evidenţele cabinetului medical apar 14 bolnavi de tuberculoză, 40 de bolnavi psihic, 20 de cazuri de sifilis, 24 de cazuri de afecţiuni cardiovasculare, 30 de boli gastrointestinale, şase cazuri de epilepsie şi cinci de diabet zaharat. În plus, 11 deţinuţi sînt înregistraţi ca foşti consumatori de droguri, iar 49 au fost declaraţi inapţi de muncă.

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.