Șieu: Roxana Pașc dă de pământ cu consilierii locali, care vor ședințe online plătite cu 500 de lei/10 minute! Preluare face book

 ‼‼‼ ÎN ATENȚIA LOCUITORILOR COMUNEI ȘIEU ‼‼‼
Despre cum functioneaza alianta asta venită din iad , PSD+ALDE+UDMR, la nivelul comunei noastre si anume în Consiliul Local Șieu

Nu stiu cati dintre dvs. sunteti la curent cu faptul că în perioada de pandemie ședințele de Consiliu Local s au ținut în format online , pentru a se respecta distanțarea socială și prevederile legale.

Spre deosebire de ședințele normale, la care consilierii erau prezenți FIZIC la ședința care dura în jur de două ore , ședințele online durează, în medie , între 5 și 10 minute .Exact cât să și exprime votul fiecare consilier la fiecare proiect de hotărâre. Au fost eliminate discutiile pe marginea proiectelor, a fost eliminată rubrica " diverse " unde se discutau problemele comunității, pentru că , în opinia unora , formatul online n ar permite asta.

Deci aceste sedinte online LIMITEAZA GRAV exercitarea atribuțiilor de consilier local si reduce la zero numarul problemelor comunității discutate si rezolvate în ședința.

Bun , am inteles si asta .A fost pandemie, ne conformam la fel ca toata lumea .
Dar in momentul de față traversăm o perioadă în care legea ne dă voie să ne întrunim în ședințe normale, cu prezența fizică a consilierilor în sala de ședințe, respectând distanța si purtând mască.
Fiind convocați zilele trecute la o nouă ședință ONLINE , l am intrebat pe secretar care este motivul pentru care nu ne întâlnim, din moment ce legea ne dă voie , sa ne putem ocupa de problemele comunei. Atunci domnul secretar a lansat un sondaj în mediul online prin care întreba consilierii locali ai comunei Șieu în ce mod își doresc să se desfășoare ședința. Iar la acest sondaj ( pe care dansul l a numit "vot" , impropriu după părerea mea ") nu m am mirat sa vad ca domnii consilieri PSD +ALDE +UDMR , ajutați si de un consilier PNL , au votat pentru a se tine ședința tot online.

Deci domnilor consilieri a inceput sa le placa sa participe la ședințe de acasă, de pe drum din mașină sau cine stie de unde .Pentru ca asa își " irosesc " doar 5 sau 10 minute din timpul lor pentru ședința.
Din timpul LOR , vorba vine , din moment ce sunt REMUNERATI pentru asta , timpul nu mai e al lor , e al locuitorilor comunei ale căror interese au jurat sa le apere cand au fost investiți consilieri.

Va reamintesc tuturor ca domnii consilieri primesc, pentru activitatea lor , o sumă lunară de 490 lei .Activitatea lor fiind o ședință pe luna .
Acum suntem in situatia in care consilierii primesc 490 lei PENTRU 5 sau 10 minute de ședința online. Si cand spun " ședința online " ma refer la un amărât de grup de whatsapp , unde tot efortul unui consilier e sa scrie " prezent " , apoi "pentru " sau "împotriva " sau "ma abtin". Gata ședința. Apoi domnul consilier poate da fuga la primărie sa semneze statul de plata si sa si ridice cei 490 lei obținuți cu sudoarea frunții.

Dragi cetățeni ai comunei Șieu , care dintre dumneavoastra mai câștigă 490 lei pentru 10 minute de lucru ? Care dintre dvs. mai aveti un serviciu asa bine plătit?

Mandatul asta de consilier a durat, după cum stiti , 4 ani .In acesti 4 ani , 90 % dintre consilierii comunei Șieu au fost prezenți doar cu fizicul la sedinta, aportul lor intelectual si interesul arătat pentru problemele comunei fiind zero .Si pentru asta au luat banii dvs .
Acum s au lenevit în asa hal , încât nu mai au chef nici sa si miște fundurile până la primărie la sedinta de Consiliu. Vor sa stea acasa si sa si ia banii oricum. Frumos, nu i așa ?!

Dacă vă place cum își fac datoria, votați i pentru încă un mandat. Si peste 4 ani comuna va fi exact ca azi , nu se va vedea niciun progres.
Dacă vă doriți altceva pentru comuna , atunci când veți pune ștampila pe buletinul de vot alegeti pentru a fi consilieri persoane despre care știți că își vor face treaba cu adevărat. Altfel si peste 100 de ani de acum înainte vom fi în situația în care niste șmecheri vor lua pe degeaba banii dumneavoastra!

 

Nota noastră: Miercuri și Joi au avut loc ședințe de CL în mai multe comune din județ, inclusiv în Mărișelu, comună vecină cu Șieul. Peste tot ședințele au avut loc în sala consacrată de la primăriile aferente, cei 11 sau 13 consilieri fiind fizic prezenți la dezbateri. Și, chiar dacă au dat tunuri, pe mâna primarilor sau au angajat în plină pandemie oameni noi, în speță rude sau prieteni ai unora din Prefectură sau CJ, au făcut-o în condiții cât mai apropiate de ceea ce considerăm ca fiind NORMALITATE! Ce virus i-a lovit pe consilierii unui UAT ca cel de la Șieu, plin de datorii, căruia Veorica i-a virat un milion de euro din banii poporului român, în luna noiembrie 2019, iar Ludovic Orban 4 miliarde de lei vechi, la finalul anului trecut, cu motivația pentru a nu intra în insolvență?! De ce trebuie poporul să plătească hoțiile unor primari morți sau a unora încă vii, care au încălcat legea lăcomindu-se la banii europeni sau publici? Și până când mai tolerați dragii mei hoția asta generalizată? Mai puteți? Mai aveți cu ce plăti taxele și impozitele?  Șieuani! Aveți bani de pâine la copii și de sare pentru mămăligă? Repede, spargeți pușculițele copiilor că ”domnii” consilieri” și conducerea Primăriei Șieu au nevoie urgentă, vor să cumpere voturi, aduceți toți firfireii de acasă să vă faceți o pomană cu săracii consilierii și cu primarul, bietul de el! Nu mai stați pe gânduri, că vin alegerile și ei au de vă mințit, cumpărat și fraierit, nu?

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.