S-a deschis al treilea sezon la Băile Figa. Audiere publică pe tema câinilor comunitari. Cireşe de lux: De la producători până în piaţă preţul se triplează!

www.mesagerul.ro

S-A DESCHIS AL TREILEA SEZON LA BĂILE FIGA
A început vara, a treia în existenţa Băilor Figa, una de la care administraţia locală se aşteaptă la încasări de un million de lei. Deschiderea oficială a sezonului a avut loc sâmbătă, cu momente festive şi invitaţii speciale în perimetrul parcului de divertisment acvatic aflat la trei kilometri de Beclean.
 

Foto: Mesagerul de BN

 

 

 

 

 


Oficialităţile au fost făcute de primarul Nicolae Moldovan, aflat la începutul celui de-al patrulea mandat în fruntea urbei de pe Someş, şi de proaspăt alesul preşedinte al Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan. Din prezidiu au mai făcut parte prefectul Ani Bob, primarul din Lechinţa - Romeo Florian, comandanţii Poliţiei şi ISU, cms. şef Ovidiu Mureşan, respectiv lt. col. Constantin Florea (recent distins cu cetăţenie de onoare la Beclean), directori, funcţionari şi politicieni locali. Din peisaj nu puteau lipsi autorităţile bisericeşti, reprezentate prin părintele protopop Doru Zinveliu şi alţi preoţi ortodocşi din localitate, veniţi să dea binecuvântare unui demers administrativ constructiv practicat la Beclean, via Figa, văzut de invitaţii învestiţi cu putere locală de decizie ca un model demn de aplicat la nivelul întregului judeţ. Subordonate acestei idei principale, discursurile rostite de la marginea piscinei tocmai inaugurate nu puteau fi decât scurte şi cuprinzătoare, cu precizarea că momentele festive se vor repeta aici (posibil cu reprezentare de nivel naţional) peste o lună, când va fi dat în folosinţă “Aqualand”-ul aflat încă în construcţie, cu rol de a diversifica, pe bani europeni, oferta de divertisment acvatic a Băilor Figa.

www.citynews.ro

Audiere publică pe tema câinilor comunitari
 


În data de 19 iunie, Comisia de iniţiere a Audierii Publice formată din reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale Asociaţia TORA Bistriţa, Asociaţia Animaterra Bistriţa, Asociaţia G.A.L. Ruralis Bistriţa, Asociaţia Chinologică din România – filiala Bistriţa Năsăud, Asociaţia Carpatin Club România, va organiza, în parteneriat cu Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (F.N.P.A.), o audiere publică cu tema "Câinii comunitari - problemă comunitară".

Evenimentul va avea loc începând cu ora 16:45, în Aula MAGNA a Extensiei Bistriţa a Universităţii Babeş Bolyai.

www.bistriteanul.ro

Cireşe de lux: De la producători până în piaţă preţul se triplează!

Cireşele, fructele acestui sezon, au preţuri mari şi puţini sunt cei care se încumetă să le cumpere. De la 10 la 14 lei kilogramul, cireşele „fac cu ochiul” pofticioşilor însă puţini sunt cei care ştiu că până să ajungă pe mesele din pieţe sau aprozare preţul acestora creşte de trei ori.
Producătorii de cireşe se pot mândri în acest an cu o recoltă frumoasă. La Cireşoaia spre exemplu sunt peste 400 de familii care se ocupă de cultivarea cireşelor. An de an, din peste 60 de soiuri de cireşe, producătorii vând şi trimit marfă de calitate în pieţe şi aprozare.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.