”Primăriță” de ocazie la UAT Mărișelu? Tricolor luat cu împrumut?

 Duminică, 16 octombrie, la slujba de târnosire a Bisericii ortodoxe din satul Mărișelu, vechi sat grăniceresc, al cărui nume îl poartă și comuna, secretarul cu avizul de legalitate al comunei, Domnița Zăvoian, s-a afișat cu diagonala tricoloră, cuvenită doar ALEȘILOR! Se pare că, femeia, ”lovită de beția puterii” ”de a face și desface” trebile comunale ar fi împrumutat Tricolorul așa cum împrumutau mai demult, femeile de pe Valea Șieului șorțurile de mătase sau năframele tradiționale pentru a le asorta la straiele populare?! Nu știm la ce anume a încercat respectiva angajată a Primăriei Mărișelu să asorteze diagonala tricoloră, dar avem o bănuială, care rezultă din imaginile postate pe internet: că a ținut neapărat să fie în rând cu prefectureasa Mica Oprea, reprezentanta Guvernului în județ și Camelia Tabără, vice al Consiliului Județean Bistrița Năsăud...


Se pare că, în ”competența sa”, ”primărița de ocazie”, nu s-a putut abține oportunității de a sta în primul rând, cu doamnele de la județ și, a uitat sau poate nu a știut niciodată că Tricolorul României este un simbol pe care nu-l poate purta orice leliucă (termen de pe Șieu pentru tanti)... Potrivit unui secretar din fostul regim, consultat de noi, doar primarul ales sau viceprimarul, alt ales local, în cazul în care primul lipsește că poate-i ”murit, beteag pe laiță, sau se află în pușcărie” sau un consilier local, delegat prin dispoziție de primar - exclusiv pentru reprezentarea autorității locale la un anumit eveniment- o poate face. Varianta a doua este valabilă potrivit noilor prevederi legale.


Ce scuze are secretarul(a) pentru folosirea frauduloasă a Tricolorului? Ce putem înțelege din brambureala de la Primăria Mărișelu?


În graba ei ”smintită” de a ”deveni” ceea ce poate și-o fi dorit, chiar și pentru o singură zi, în care putea rămâne în memoria localnicilor drept ”primărița de ocazie”, angajata UAT Mărișelu, se pare că, a uitat și puțina brumă de drept, pe care presupunem că a acumulat-o, în anii în care a fost plătită pentru a da avize de legalitate și, ar fi confundat Tricolorul cu un șorț, așa cum poartă ”boresele” de pe Valea Șieului! Altfel nu se poate explica enormitatea gestului făcut deliberat sau poate sub influența ”poftelor”, duminică, 6 octombrie, la slujba de târnosire a bisericii și sfințirea Monumentului dedicat eroilor, când, ”a împrumutat” TRICOLORUL! La ce și l-a asortat? Poate la oportunitatea de a sta în stânga prefectului sau la refuzul viceprimarului ungur de a asuma culorile ROMÂNIEI?! Cine ne poate spune? Să știm și noi plătitorii de taxe și impozite, mulți dintre noi moștenitorii urmașilor grănicerilor a peste 5000 de hectare pădure, avere peste care”domnesc” pe salarii babane, acești ”lăcomiți” la banul nostru, nu?

Fotografiile sunt preluate de pe pagina de socializare a primarului Bistriței, Ioan Turc și de pe pagina Episcopiei Clujului și Feleacului. 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.