Pe cont propriu. Ep I. ...și cu mintea cea aproape de pe urmă...”Ghinion” Iohannis...


În sânul Poporului Român s-au iscat frământări, nesomn și furie, de la o vreme încoace și nu trebuie să fi sociolog ca să observi, să simți și să înțelegi impasul, este suficient să ai un pic de empatie...Că respectivele frământări au devenit manifeste începând din vară, iulie –august, când s-au întâmplat lucruri care au afectat și afectează grav fibra poporului român, este deja aproape istorie... Și nu ne referim aici la analfabetismul funcțional ”cultivat” în laboratoarele PSD de către abramburicii, genunchii și pamblicii perindați pe la butoanele ministerului cu atribuții privind educația școlară și universitară a românilor, care a fost atât de des invocat încât aproape a intrat în derizoriu ci la aspecte mult mai grave, care frizează un fel de genocid alimentat cu virusul Covid?! Adică, după ce Poporul Român a fost prostit programatic, în acești 32 de ani, din decembrie 1989 încoace ( înainte a fost prostit altfel), din iulie, începând, s-a trecut la ”exterminarea” sa în masă??? Vinovați? Ceva agarici de la guvernare, aflați sub bagheta parodiei de premier, coordonați de chiriașul de la Cotroceni?! Pe cel din urmă nominalizat, eu, cel puțin, l-am votat de 4 ori! Oare ce să se fi întîmplat în capul respectivului personaj? Să se fi aliniat astrele astfel încât prezidentul amator de golf, ski, turism la piramide, slugi și bani, bani mulți și nememeritați a fost atât de afectat încât a luat-o razna?! Sau este vorba de materializarea zicalei: Și-a dat arama pe față! Mulți jurnaliști și analiști politici redutabili și-au pus întrebări legate de schimbarea gravă de comportament a președintelui...Îmi pun și eu această întrebare și, pe măsura priceperii mele, voi încerca să răspund, fără să am pretenția că voi găsi cel mai potrivit răspuns. Să mă contraziceți, dacă știți careva adevăratul motiv al derapajelor președintelui KW Iohannis, ca să nu spun deraierea, că pînă la aceea mai este... o stație!


”Ghinion” pentru noi cei care l-am votat?!


Folosind un termen uzitat de profesorul de fizică din Sibiu, pe care l-am creditat cu cel puțin 4 voturi, dacă este să număr doar ale mele ștampile pe tot atâtea buletine de vot, pentru alegerea sa la scrutinurile celor două mandate prezidențiale, fără a mă referi la nenumărații poporeni pe care i-am convins argumentând cu calități precum hărnicia și respectul față de muncă, lege și semeni a marii majorități a sașilor, adică acei urmași ai coloniștilor saxoni, din Transilvania noastră strămoșească...Care să fie explicația logică a schimbării atât de bruște a caracterului prezidențial? Să fie atât de lipsit de scrupule încât pentru a-și asigura, după finalizarea mandatului un JOB în fruntea țării, de genul premier, a dat de pământ cu românii? Sau omul, așa cum scriam mai sus, și-a dat pur și simplu arama pe față, pentru că nu mai are nicio miză și ne arată cum este fapt?! Am avut ”ghinion” să nimerim un ”exemplar” al cărui ADN săsesc s-a fost stricat în contact cu altele sau așa o fi fost de la bun început? Sau poate că, ne-am gândit și eu și alții la germani, nemți, cum ar veni, și i-am atribuit omului din Sibiu, calități pe care le-am ”împrumutat” de la alții?! Sau poate că i-am atribuit prin proiecție mentală calități pe care am fi vrut să le dețină? Aveam atâta nevoie de un lider care să fie tot ceea ce nu au fost ceilalți președinți încât pot admite asta, fără să mă rușinez de alegerea mea -că doar nu era să votez cu Ponta sau Veorica- Recunosc! M-am auto manipulat, ca să îmi justific alegerea?! Dar oare la nivel de nație 6.5 milioane de alegători, ne-am bătut singuri cuie în tălpi? Majoritatea ardelenilor? Înțelegem noi mai greu politrucii și ale lor porniri? Este posibil? Zic și eu, un fel de scuză...Probabil că, omul cu pricina nu avea în momentele alegerilor calitățile necesare pentru a ne reprezenta onorabil...Sau poate că, nu le-a avut nicicând și nu aveam de la cine să le cerem, că nici Dumnezeu nu cere de acolo de unde nu este, nu? Ce drept avem sau aveam noi să-i cerem asta președintelui Iohannis, dacă domnia sa, era paralel cu ceea ce ne doream noi, la nivel de popor? Nici măcar sinceritate nu-i puteam cere...cred.


Poporul care nu își cunoaște istoria riscă să o repete! Unii vor zice că sunt xenofobă? Și ce facem cu istoria? O ștergem sau ne ștergem cu ea... undeva?


Eu cred că, în fapt, noi, cei care l-am votat suntem de vină, că președintele Iohannis șterge cu Poporul Român pe jos, noi cei care l-am creditat cu ceva care nu avea și l-am crezut ceea ce nu era...Că ne-am luat după ADN-ul nemțesc și am uitat să citim istoria neamului nostru, afectată de ADN-ul săsesc! Ia să facem măcar acum în ceasul al 12-lea o analiză a datelor istorice majore în care sașii au fost implicați după colonizare...Așa, cu mintea cea aproape de pe urmă...dacă tot e să ne luăm după înțelepciunea seculară a românilor, încastrată în proverbe și zicători. Cât de corecți cu românii au fost stră-stră moșii celui pe care l-am ales președinte, și încă de două ori. Ce spune Istoria? ”Povestea” aceea cu date și documente privind viața ”valahilor” care au devenit slugile sașilor și ungurilor în Transilvania. Cu doar câteva excepții, despre care aproape nu se spune nimic, despre care scriu puțini istorici în cărțile lor, fără să insiste prea apăsat și fără a aduce în prim plan modelul de antreprenor român de succes, dedicat școlii și muncii pentru propășirea românilor din comunitățile foste grănicerești, de pe tot arcul carpatic. Din Banat, Orlat, Secuime și trecând prin Bârgaie și Valea Someșului până în Romuli, cel vecin cu Maramureșul...Or fi fiind acum cel puțin 1,5 -2 milioane de urmași ai acelor bărbați care au intrat voluntari în armata austriacă pentru a scăpa de împilările sașilor!!! Acei bărbați din vechime, între care și stră-stră-moșii mei au preferat să moară pe câmpurile de luptă ale imperialilor austrieci decât să slugărească hulpavii sași! Să scape de lăcomia lor și de falsurile pe care le-au construit prin intermediul recensămintelor, în care, din condei, năsăudenii au fost transformați în iobagi ai cetății săsești Bistrița, deși ei niciodată nu au fost altfel decât liberi?! Liberți este termenul care apare în cronicile năsăudene. Să aibă acele ”defecte” de caracter ale sașilor de acum câteva secole legătură cu ADN-ul prezidențial săsesc? I s-a transmis oarece genă? Noi așa credem, dar poate greșim... Și spunem asta având în vedere arama dată pe față președintelui pe care l-am ales. De două ori! Și care, fără nici un fel de rușine ne-a arătat cât de mult îi pasă de poporul român, după ce a declarat pandenia încheiată și virusul învins și s-a grăbit să asiste la dezvelire statuii baronului făcut, Brukenthal, pentru care are o adâncă admirație! Cu acea ocazie, care pentru mulți a trecut mai puțin băgată în seamă, KW Iohannis și-a arătat adevarata față! Cea pe care a ascuns-o, credem noi, la două rânduri de alegeri pentru a afișa un zâmbet rânjit cu superioritatea omului care trântea uletrior paltonul pe capota mașinii sau recent geaca pe masa unei întâniri internaționale, la care a participat în calitate de ales al nostru și nu de adânc admirator al unui baron scos din pălărie de Maria Therezia...Că acela, pe care
Îl admiră, era la fel de ros de invidie și ariviție o dovedesc documentele. Dovada supremă este atitudinea Împăratului Iosif al II-lea față de respectivul...Împăratul s-a documentat pe teren, adică în Transilvania și l-a trimis la pensie și la propriu și la figurat pe acel Brukenthal. Atunci, la ceremonia de dezvelire a statuii unui țăran sas ajuns baron prin înnobilare, adică făcut nu născut și care a călcat peste cadavrele românilor pentru a se cocoța în funcții cât mai înalte, herr Iohannis, ajuns în cea mai înaltă funcție din România a început să coboare de pe orbita măririlor. Singur! Acela a fost începutul. Începutul coliziunii sale cu spiritul Poporului Român! Pe moment nu ne-am dat seama, dar ulterior, președintele ales al românilor, pentru care sute de mii de diasporeni au stat la cozi, în frig pentru a-l vota, a arătat cu vârf și îndesat că nu-i pasă și probabil că nu i-a păsat niciodată de români...Poate că Dumnezeu i-a luat mințile ca să îl piardă sau ca să îl vedem noi așa cum este...?!


Cine a fost Brukenthal? Un țăran înnobilat de Maria Therezia pentru ”delațiuni”?


Fiul cel mic al unor țărani modești, devine baron la ordinul împărătesei Maria Therezia, care îl prețuia și îi încredințase misiunea de a ajuta la catolicizarea Transilvaniei. Jurist.


Continuarea acestui demers într-un număr viitor

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.