Nu trece o zi fără ca primăria Mărișelu să fie vedeta unor ilegalități! Astăzi despre depozitul de gunoi ilegal din aria protejată de la Sărățel!

preluare gazetadebistrita.ro

 Reprezentanții Asociației Naționale de Combatere a Braconajului și Poluării Bistrița-Năsăud, Grup de inițiativă locală KILOMETRUL ALBASTRU Bistrița-Năsăud, dar și Partidul Verde Bistrița-Năsăud au transmis mai multor instituții ale statului o petiție cu privire la depozitarea ilegală de deșeuri într-o groapă rezultată în urma excavărilor ilegale de balast din râul Șieu care se găsește în aria naturală protejată, SIT NATURA 2000 Șieu-Budac (ROSCI0400).
„În tot județul Bistrița-Năsăud, mediul natural este sufocat de deșeuri aruncate pe domeniul public, sau pe proprietăți private, un peisaj dezolant și totodată un real pericol pentru sănătatea publică. În acest context semnatarii acestei petiții, vă aducem la cunoștință un fapt deosebit de grav și ilegal, totodată, de agresare a mediului pe râul Șieu.

Locația identificată este pe malul stâng al râului Șieu, la aproximativ 50 m în aval de confluența cu râul Budac, comuna Mărișelu, județul Bistrița-Năsăud (coordonate Google maps.ro 47.0512983855, 24.4461355917. Sursa TrashOut ).

Mai exact este vorba de o groapă de gunoi ilegală, de dimensiuni impresionante, unde au fost depozitate tone de deșeuri menajere (PET, doze Al, sticlă, textile, materiale din activități de alimentație publică, etc – vezi foto atașate).

Groapa părăsită, rezultată în urma excavărilor ilegale de balast, este folosită de cel puțin 3 ani în scopul depozitării ilegale de deșeuri menajere și asimilabile. Aceste deșeuri sunt incinerate la intervale regulate de timp de către persoane neidentificate, eliberându-se în aer cantități mari de substanțe toxice specifice, cu efect cancerigen (dioxine, furani, etc)„, scriu reprezentanții celor două asociații și ai Partidului Verde.

Potrivit acestora, Primăria Mărișelu a fost înștiințată în câteva rânduri, însă nu a fost luată nicio măsură. Continuare aici

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.