Liceul de muzică va fi retrocedat. Avem cerşetori de import la Bistriţa.12 şoferi s-au ales cu dosare penale de Paşti! Haos în urbanismul bistriţean (I)

Citynews.ro: Liceul de muzică va fi retrocedat .Conducerea Liceului de Muzica "Tudor Jarda" trebuie sa gaseasca o solutie la una din cele mai mari probleme cu care se poate confrunta o scoala, si anume retrocedarea cladirii in care functioneaza.

 


Potrivit directorului Claudiu Sular, mostenitorul fostului proprietar a castigat in instanta imobilul in care invata 253 de mici si mari muzicieni si, dupa o perioada de gratie, solicita o chirie lunara de peste 7000 de lei. Suma este extrem de mare pentru bugetul unei scoli asa ca solutia ar fi ca Liceul de Muzica se se mute intr-un sediu nou. Una din variante ar fi mutarea in sediul Scolii Generale nr. 2, insa in acest caz salile ar trebui sa fie adaptate specificul unei scoli de muzica. Mare parte din rezolvarea acestei probleme cade in sarcina municipalitatii care, avand in vedere importanta Liceului de Muzica in invatamantul bistritean, are tot interesul sa gaseasca cea mai fericita solutie pentru elevii care invata aici. Continuarea articolului aici

 

Bistriţeanu.ro : Cerşetori de import : Dupa 1989, si in Bistrita, ca in toate orasele romanesti, pe strazi si-au facut aparitia cersetorii si vagabonzii. Multi dintre ei sunt intr-adevar "dezmosteniti ai soartei": bolnavi, handicapati fizic sau psihic, copii parasiti de parinti sau pusi chiar de catre acestia la cersit.

Cersetorii isi etaleaza fara rusine, ba chiar cu insistenta, "betesugul" pe care-l are fiecare, pentru a soca privitorul si a-i starni mila. Unii, putini, au totusi venituri, pensii si ajutoare pentru handicapati, dar ies in strada sa intinda mana, pentru a le completa sau rotunji.Politistii nu reusesc sa faca mare lucru in privinta lor, desi mereu ii avertizeaza, amendeaza sau ii fugaresc in alte locuri. Unii dintre ei au fost chiar condamnati la inchisoare contraventionala, dar, pentru ca nu au din ce trai, revin in strada. Detalii aici

Mesagerul.ro 12 şoferi s-au ales cu dosare penale de Paşti.
În perioada sărbătorilor pascale, poliţiştii bistriţeni au întocmit 12 dosare penale pe numele unor şoferi care au comis infracţiuni, cei mai mulţi (8 la număr) fiind depistaţi conducând autovehicule în timp ce se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Aceştia aveau alcoolemii de peste 0,40 miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat, fapte pentru care li s-au întocmit dosare penale, conform art. 87, al. 1, din Codul Rutier. Recordul bahic a fost "adjudecat" de conducătorul auto Pavel Ţ., de 50 ani, din Leşu, care ieri la ora 13.25 a fost depistat în trafic pe DJ 172 C, în localitatea de domiciliu, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai multe amănunte citiţi aici

Bistriţaonline.ro Haos în urbanismul bistriţean (I)
Că în municipiul Bistriţa se construieşte mult este o realitate vizibilă chiar şi în perioada actuală de criză, aşa că nu mai miră pe nimeni cartierele noi de vile dinspre Unirea, Sigmir, Ghinda sau Viişoara ori casele de vacanţă răsărite pe toate dealurile ce înconjoară oraşul.

În această situaţie era de aşteptat ca primăria municipiului, în special serviciul de urbanism să vină cu propuneri concrete de sistematizare dar mai ales de respectare a disciplinei în construcţii.

Că lucrurile nu stau aşa am să vă prezint în seria de materiale ce debutează astăzi cu un caz incredibil de încălcare foarte grava a normelor de urbanism, a prevederilor din domeniul disciplinei în construcţii şi-a bunului simţ.

Între pasajul I şi II dintre strada Lupeni şi Bulevardul Republicii s-a edificat o construcţie cu parter, etaj şi mansardă, unde acum funcţionează, spre Bl. Republicii, o bancă şi un birou notarial iar spre strada Lupeni mai multe birouri. Grav la această construcţie este faptul a fost diminuat prin abuz domeniul public. Detalii aici

 Foto: citynews.ro

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.