Legea ANI a trecut de Senat, în forma propusă de Guvern!

preluare Ştiri.Rol.ro

Senatorii au adoptat astazi, din postura de camera decizionala, noul proiect al legii de functionare si organizare a Agentiei Nationale de Integritate, in forma sustinuta de Guvern si votata de Camera Deputatilor pe 16 august. Legea ANI a trecut de Senat cu 78 de voturi pentru, o abtinere si niciun vot impotriva.

 

Senatorii au respins amendamentul care ii excepta pe liderii sindicali de la depunerea declaratiilor de avere.


Premierul Emil Boc si-a exprimat astazi speranta ca Senatul va adopta Legea ANI in varianta sustinuta de Executiv si votata deja de Camera Deputatilor, relateaza Agerpres.

"Sper ca decizia de astazi sa fie o decizie a clasei politice romanesti, o decizie de transparenta pentru declararea averilor demnitarilor, in sensul ca nimeni nu are nimic de ascuns", a afirmat premierul, de la tribuna Senatului.


"În privinta Legii ANI, mesajul meu este foarte simplu: Agentia Nationala de Integritate si controlul implicit al averilor sunt o datorie si o obligatie a noastra, a clasei politice fata de romani. Guvernul sustine proiectul de lege asa cum a fost adoptat de catre Camera Deputatilor si in fata dumneavoastra vine cu solicitarea ca el sa fie aprobat in aceeasi forma. De ce? Pentru ca el raspunde unei duble exigente. Este vorba de exigenta raportata la deciziile Curtii Constitutionale (...). Iar in al doilea rand, exigenta ca Romania sa-si respecte angajamentele asumate la aderarea la Uniunea Europeana", a subliniat Emil Boc


Deputatii au adoptat legea Ani pe 16 august, in sesiune extraordinara, cu 204 voturi pentru, 2 voturi impotriva si 2 abtineri. Rreprezentantii PSD au parasit sala la votul din Camera, acuzand neconstitutionalitatea proiectului.

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.