Consilierii au votat împotriva centurii de sud. Reabilitarea DJ 151 a început pe toate cele patru tronsoane. MODIFICARI: Se schimbă destinaţia centrului Alzheimer? Scrisori pentru alesul nostru

Citynews: Consilierii au votat impotriva centurii de sud 

Consilierii locali s-au intalnit in aceasta seara in sedinta extraordinara. Un singur proiect s-a aflat pe ordinea de zi a sedintei, una cu discutii lungi si aprinse. Este vorba de traseul pe care il va avea centura Bistritei, mai exact, daca se va construi sau nu centura de sud a orasului. La sedinta au participat si aproximativ 40 de cetateni, majoritatea dintre acestia locuind in zona pe unde va trece centura de sud. Acestia s-au declarat impotriva construirii centurii de sud.

 

 

UPDATE 16.27 Primul care a luat cuvantul in cadrul sedintei a fost Valeriu Manolache, reprezentantul IPTANA, firma care a realizat proiectele centurii. Conform spuselor acestuia, varianta de sud este cea mai fezabila. Motivele enuntate de Manolache sunt acelea ca centura de sud ar ocoli orasul, are sanse mari sa primeasca finantare, traverseaza doar 5 kilometri de zona locuita. Conform spuselor acestuia, doar trei case vor fi demolate si vor fi defrisate 3,7 hectare din padurea Codrisor. Principalul motiv pentru care varianta centurii de nord nu ar fi fezabila este aceea ca ea trece prin oras si nu mai este o centura ocolitoare. Aici, continuare.

Mesagerul: Reabilitarea DJ 151 a început pe toate cele patru tronsoane

- proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, valoarea totală a acestuia ridicându-se la peste 126 de milioane de lei
- şantierul de la Blăjenii de Jos a fost astăzi vizitat de preşedintele Consiliului Judeţean, Liviu Rusu

Proiectul "Reabilitare DJ 151" este unul din cele mai ambiţioase programe iniţiate de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud în timpul mandatului preşedintelui Liviu Rusu, valoarea totală a acestuia ridicându-se la peste 126 de milioane de lei. Drumul Judeţean 151 este cel mai lung drum judeţean carev traversează de la sud la nord judeţul. Traseul leagă de municipiul Bistriţa un număr de 16 localităţi, componente a 5 comune, după cum urmează: Ţagu, Budeşti-Fânaţe, Budeşti, Zoreni, Sânmihaiu de Câmpie, Sângeorzu Nou, Vermeş, Lechinţa, Chiraleş, Şirioara, Coasta, Şieu Odorhei, Şintereag, Blăjenii de Jos, Blăjenii de Sus, Sigmir şi Bistriţa. Valoarea totală eligibilă este de peste 104 milioane de lei, reprezentând finanţare nerambursabilă prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi Bugetul de Stat.

- Împărţit pe patru tronsoane. Citiţi tot articolul aici.

Bistriţeanul: MODIFICARI: Se schimbă destinaţia centrului Alzheimer?

Centrul pentru bolnavii de Alzheimer este aproape finalizat, in curand urmand sa se faca si receptia lucrarilor. Insa, cu toate ca acolo ar fi urmat sa fie cazati bolnavii de Alzheimer, exista posibilitatea ca destinatia imobilului sa fie schimbata partial, insa tot intr-un centru de protectie sociala.
Lucrarile la centrul de Alzheimer situat pe strada Sucevei din municipiu au fost incepute inca din anul 2008, iar acum au fost finalizate. In tot acest timp s-a executat o reabilitare completa a unei cladiri aflata in proprietatea Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud.

Pentru acest proiect, institutia condusa de Liviu Rusu a alocat aproximativ 600.000 de lei, diferenta pana la 2.100.000 de lei, cat a costat investitia, fiind suportata din fondurile alocate de Ministerul Muncii.  Articol complet aici.

BistriţaOnline: Scrisori pentru alesul nostru

 

 

1. Ciprian scrie:

Buna ziua. Am facut o solicitare primariei municipiului Bistrita pentru un proces verbal de receptie lucrare casa in constructie in faza la rosu, acoperita si cu geamuri montate, tencuita pe interior. Incerc de fapt sa optin o intabulare partiala necesara pentru ipotecarea casei in favoare unei baci pentru obtinerea unui credit pentru finalizarea constructiei. Raspunsul a fost ca nu se mai pot intabula decat casele finalizate integral. Acum imi pun intrebarea de se s-a luat acesta masura. In cazut in care Primaria ar elibera actele necesare asa cu se facea cu ceva timp in urma, din astfel de situatii, Primaria ar incasa bani din expertize, din servicii plus cred ca dupa o astfel de operatiune as fi obligat sa platesc un impozit si pe casa care exista in momentul de fata in constructie. As fi motivat sa fiu la zi cu autorizatiile de constructie (sunt la zi). Momentan eu nu am posibilitate sa continui lucrarile din fipsa de fonduri, impozit platesc pe teren arabil 4 ron pe an.

2. Moldovan Ioan doreste:

înca o banda de circulatie

Va rog sa analizati posibilitatea construirii (exista posibilitatea) al inca unei benzi de circulatie de iesire la dreapta la intersectia strazii Stefan cel Mare cu General Grigore Balan, pentru deobicei in orele de varf se creeaza un ambuteiaj destul de mare. Iar la intersectia General Grigore Balan cu strada Petre Ispirescu, pe General Grigore Balan se parcheze masinile aproape perpendicular cu trotuarul, iar daca iesi de pe Petre Ispirescu pe Grigore Balan este aproape imposibil sa te asiguri la virajul la stanga. Continuare aici.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.