Archive - Noi 2022

Data

November 29th

Austriecii de la Holzindustrie Schweighofer au inventat o nouă metodă de furat lemnul României: Metoda cioturilor!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare rise project

 Puțini bușteni sunt la fel când ajung la poarta fabricii. Pleacă din pădure cu o lungime, dar sunt scurtați, din pix, la întreprinderea care-i transformă în cherestea.

Dar cioturile contează. Diferențele dispar din acte. La un singur buștean, poate fi doar o eroare. Când sunt sute de mii, devine o afacere.

Să-i spunem „metoda cioturilor”.

Este și una dintre cauzele majore care au făcut ca jumătate din lemnul tăiat din pădurile noastre să dispară din evidențele oficiale.

Cum promova Larionesei județul BN tocând pădurile sănătoase din Parcul Național Munții Rodnei: O anchetă Agent Green preluată de protv

redactia@ziarul-bn.ro
preluare știrile protv

 Cum tocau firmele lui Larionesei pădurile din Parcul Național Munții Rodnei, în urmă cu trei ani. Reportaj  al știrilor protv cu imagini flagrante furnizate de Agent Green. Acesta este omul care tocmai a fost votat de 27 dintre cei 31 de consilieri județeni: cetățean de onoare, pentru merite deosebite în promovarea județului. Acesta este unul dintre merite: tocarea pădurilor!

November 28th

Cetățeanul de ”oroare” Larionesei și faptele lui de ”vitejie”. Partea a II-a Urmează ”Crucea Transilvană”?

Florica Dura

 ”Cetățeanul” Larionesei și ”realizările sale” nemaipomenite din județul Bistrița-Năsăud... Ar trebui să i se dea și Crucea Transilvană?


Aproape 31 de consilierii județeni din CJ BN, au votat fără nici-o reținere un personaj trimis în judecată de către DNA: Traian Larionesei un personal extrem de toxic atât pentru economia județului cât și pentru imoralitatea și perversitatea de care dă dovadă ?

November 24th

Președintele Composesoratului Borșa, Matei Mihali, băgat în spital după ce a fost bătut de un borșean

Florica Dura
preluare vasile dale

 Potrivit jurnalistului Vasile Dale, Maramureș, ieri seară un incident nefericit a avut loc în localitatea Borșa. Matei Mihali a fost bătut de un localnic și a ajuns la UPU. Detalii informative și video de pe site-ul jurnalistului maramureșan, mai jos și link de legătură la toată informația de la această oră. Nota noastră.

November 23rd

S-a ridicat MCV-ul! Dar statul eșuat a lui Iohannis va fi monitorizat prin PNRR! Cu tăieri de bani!

Florica Dura

 Oficialii de la Bruxelles au ridicat monitorizarea României! Era oricum inutilă și fără mecanisme de corecție. RO era singura țară care mai avea un asemenea mecanism anacronic și inutil, fără mecanisme de corecție. 

November 22nd

DUPĂ 11 ANI: Victorie la CEDO împotriva României, a unui funcționar public concediat pentru că a dezvăluit public abuzurile din instituția în care era angajat

redactia@ziarul-bn.ro
preluare românia curată.ro

 Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că statul român trebuie să-i plătească lui Antoniu Poienaru suma de 7.500 de euro daune morale și 600 de euro cheltuieli de judecată, pentru încălcarea articolului 10 din Convenție, respectiv că nu i-au respectat dreptul la libertatea de exprimare, se arată într-un articol pe Libertatea, care tratează pe larg acest caz..

Când și cum va pune premierul Ciucă decizia CEDO în aplicare, în cazul Composesoratului Borșa?

Florica Dura

 Matei Mihali, președintele Composesoratului Borșa s-a întâlnit ieri cu premierul Ciucă pentru a programa primii pași în punerea în aplicare a Deciziei CEDO, de condamnare a Statului Român în cazul nepunerii în aplicare a sentinței privind dreptul la proprietatate asupra a 17 000 de hectare pădure, pe care composesorii borșeni le-au moștenit de la strămoși.

November 21st

Larionesei Traian, tocătorul pădurilor, va deveni cetățean de ”oroare” al județului BN? part. 1.Foto. credit N Boldea

Florica Dura


La ce-i trebuie chelului tichie de mărgăritar? Să se ascundă de procurori? Șocant! Măcelarul pădurilor și al animalelor sălbatice, Traian Larionesei, cunoscut și ca fierăstrăul codrilor a fost propus pentru a primi titlul de cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud?! Poate de oroare, nu?

Moșirea unui ”cetățean de oroare”?

November 10th

Punct de vedere asupra „proiectului de hotărâre a Guvernului privind declasificarea unor informații clasificate, cuprinse în documente ce aparțin Fondului Arhivistic Național, aflate în depozitele Arhivelor Naționale”

redactia@ziarul-bn.ro
preluare contributors.ro

 ”Textul propunerii de HG, aflat deja în circuitul de avizare guvernamental, și care nu a făcut obiectul unor consultări prealabile, nu face decât să confirme și să continue consemnele instituite de regimul comunist. Majoritatea covârșitoare a indicativelor „secret”, „strict secret” sau „strict secret de importanță deosebită” au fost aplicate abuziv de către structurile statului totalitar, din motive care țineau, în primul rând, de îngrădirea accesului cetățenilor români la informații esențiale.