Archive - Feb 2020

Februarie 28th

Mihai Goțiu USR: Când ministrul minte, pădurile unui parc național dispar!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare mihai goțiu face book

 
Parcul Național Semenic - Cheile Carașului (inclusiv pădurile virgine incluse în UNESCO de aici), riscă să fie distrus iremediabil pentru că ministrul Mediului refuză să aplice legea și să-și țină promisiunile făcute public. Domnule Ludovic Orban, domnule Florin Cîțu, îl susțineți pe același ministru al Mediului care și-a încălcat flagrant promisiunile făcute la audierile din Parlament?

Februarie 27th

Nicușor Dan îi mulțumește lui Ludovic Orban pentru susținerea candidaturii la Primăria București, arătând într-un comunicat de presă că ”este un gest de mare responsabilitate politică”

redactia@ziarul-bn.ro
preluare g4media.ro

 Nicușor Dan îi mulțumește lui Ludovic Orban pentru susținerea candidaturii la Primăria București, arătând într-un comunicat de presă că ”este un gest de mare responsabilitate politică”. Nicușor Dan mai spune că această susținere face ca posibilitatea unui candidat unic al Opoziției împotriva administrației Firea – PSD să fie ”foarte aproape de a fi realizată”.

Februarie 25th

Șieu: Roxana Pașc trimisă de PNL în bătălia pentru primărie! Pașc își propune implementarea unei administrații locale în slujba cetățeanului!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare face book roxana pasc

 Consilierul local din Șieu, Roxana Pașc a fost nominalizat luni seara candidat al PNL pentru Primăria Șieu, în alegerile locale din Iunie 2020.

Februarie 24th

Iohannis convoacă CSAT pentru coronavirus și nu se grăbește cu o altă desemnare: Nu voi mai pune un premier PSD!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare ziare.com

 Presedintele Klaus Iohannis a facut, luni seara, declaratii de presa, dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca a incalcat legea fundamentala cand l-a desemnat tot pe Ludovic Orban premier, desi acesta fusese demis prin motiune de cenzura si nu are in spate o majoritate parlamentara.

Dacian Cioloș: CCR îl transformă pe președinte într-un notar public

redactia@ziarul-bn.ro
preluare digi 24

 Liderul PLUS, fostul premier tehnocrat Dacian Cioloş, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că decizia CCR privind neconstituţionalitatea desemnării lui Ludovic Orban de preşedintele Iohannis în funcţia de prim-ministru că: „CCR deposedează din nou preşedintele de un drept constituţional” şi îl transformă într-un „notar public”.(...) o decizie care ar ajuta PSD să atingă obiectivul: acela de a nu avea anticipate, a afirmat Cioloș.

 

Foto: digi 24

Februarie 22nd

STOP TĂIERILOR ILEGALE DE PĂDURI! DE VĂZUT ȘI DE DAT MAI DEPARTE. Inclusiv reacția ministrului Mediului!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare mihai goțiu face book și stirile protv

Știrile Pro TV au prezentat, aseară, una dintre metodele prin care prădătorii pădurilor României fentează sistemele și instituțiile de control. Sau cum se transformă pădurile în ”resturi” și ”deșeuri” de sute de milioane de euro anual, în buzunarele mafiei lemnului, informează senatorul USR Mihai Goțiu pe pagina sa de socializare.

Februarie 21st

Pavel Lucescu pe pressone.ro: Nu e blat, e PSD-PNL Corporation

redactia@ziarul-bn.ro
preluare pressone.ro

 Vreo trei ani a durat sperietura.

Când Dragnea a preluat PSD, partidul moșit de Iliescu pe scheletul fostului regim comunist atinsese deja de mult punctul de maturitate. Nu mai putea crește. Golit deja de orice ideologie, secătut biologic, supraviețuirea PSD mai depindea doar de incapacitatea societății de a formula o alternativă reală și coerentă.

Februarie 20th

Mihai Goțiu: Ne ținem de cuvânt: Lege pentru salvarea pădurilor!

redactia@ziarul-bn.ro

Mihai Goțiu face public pe pagina sa de socializare faptul că, împreună cu alți trei colegi de la USR au depus la Parlament un proiect de lege ce vizează modificarea articolului 21 din anexa 1 a Codului Silvic, care vizează înregistrarea în SUMAL a așa ziselor resturi care provin din pădure, și sub denumirea cărora era traficat la negru cel puțin 50% din materialul lemnos tăiat ilegal din pădurile României. Redăm mai jos, integral, postarea senatorului USR. 

Februarie 18th

Ungaria preia din atribuțiile statului român în Transilvania. A declarat Asztalos Csaba pentru HotNews.ro

redactia@ziarul-bn.ro
preluare HotNews.ro

 Ungaria preia, în mod indirect, din atribuțiile statului român și „construiește o identitate națională pe un teritoriu, adică într-un bazin carpatic, care depășește granițele de stat”, a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă, șeful Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba.

Februarie 17th

Costel Alexe: Cele mai mari hoții de păduri în ultimii 2 ani au fost în Maramureș, Bistrița Năsăud și Sibiu. Pe mandatul lui Deneș tăierile ilegale în BN au crescut cu 24%

redactia@ziarul-bn.ro
preluare g4media.ro și epoch times.ro

Costel Alexe, propus ministru al Mediului în guvernul Orban 2, a primit aviz negativ în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului, potrivit G4Media.ro, care a transmis cele mai importante momente ale audierii.

 

Votul pentru învestirea lui Costel Alexe în funcția de ministru al Mediului în Guvernul Orban 2: 15 voturi „pentru”, 17 voturi „împotrivă”, o abținere. Avizul consultativ al comisiilor parlamentare este negativ