Archive - Mar 2019

Data

March 30th

Superba interpretare a Danielei Machidon la Românii au talent! Goden Buzz!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare ziare.com, you tube.com

 ”Am venit la Românii au telent pentru că vreau să mă afirm” a mărturisit moldoveanca Machidon Daniela și tânăra a reușit să impresioneze juriul de la Românii au talent cu vocea ei.

Florin Călinescu a apăsat vineri seară Golden Buzz pentru ea și a trimis-o în semifinale.

Daniela este din Chişinău, provine dintr-o familie de medici, are 18 ani, a terminat liceul şi este studentă la medicină visând să practice chirurgia. La Românii au talent, a ridicat sala în picioare, iar aplauzele nu s-au mai oprit. Florin Călinescu a fost topit de vocea tinerei.

Lanț uman și noapte albă la Universitate: Jos Clanul Dragnea ca să reconstruim România!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare ziare.com

 Mai multe proteste fata de coalitia PSD-ALDE si fata de intentia modificarii legislatiei penale prin ordonanta de urgenta sunt anuntate pentru sambata.

"Vino pe 30 martie in Bucuresti sa facem cel mai mare lant uman construit vreodata de romani!" este indemnul pe care asociatia Initiativa Romania l-a lansat tuturor romanilor nemultumiti de actuala guvernare, evenimentul urmand sa se deruleze sub sloganul "Jos Clanul Dragnea ca sa reconstruim Romania!".

March 29th

Grănicerul Teodor Tanco a trecut la cele veșnice!

Florica Dura

 În vârstă de aproape 94 de ani, scriitorul monorean Teodor Tanco a plecat la cele veșnice, în dimineața acestei zile: 29 martie, 2019.

Viața sa a fost una tumultuoasă, dar demnă și în totalitate dedicată istoriei grănicerilor năsăudeni. Nevoit să renunțe, în anul 1970, la cariera universitară, de la catedra de drept a Universității Babeș, devenită prin unificare ”Babeș-Bolyai”, șicanat și marginalizat de securiștii acelor timpuri, Tanco renunță la meseria de profesor și, se dedică scrisului și cercetării arhivelor.

#Șîeu. România vrea autostrăzi -episodul 2

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube.com, PSnews

 Echipa „România vrea autostrăzi” a lansat episodul 2 al manifestului „România vrea autostrăzi – #şîeu”, realizat şi produs de antreprenorul Ştefan Mandachi.

Clipul „România vrea autostrăzi (Târgu Jiu-Botoşani)” – episodul 2 survine la scurt timp după ce primul metru de autostradă din Moldova, construit de Mandachi din fonduri proprii, a fost vandalizat.

March 27th

Bă nenorociților! Piesa politică extrem de dură, cu participarea lui Victor Rebengiuc, a trupei Taxi!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare g4media.ro și you tube.com

 Trupa TAXI a lansat melodia „Ca ei”, o piesă politică extrem de dură, „dedicată, cu profundă repulsie și nedisimulată ură, tuturor celor responsabili. Tuturor”.

În videoclipul postat pe Youtube apare actorul Victor Rebengiuc. „Prezența dumneavoastră ne onorează, domnule Rebengiuc”, este mesajul trupei TAXI.

March 19th

Ștefan Mandachi: „Mi-am asumat un risc enorm, îmi era greață de câtă frică vedeam peste tot”

redactia@ziarul-bn.ro
preluare comisarul.ro

 Încolțit de PSD-ALDE, făcut „circar” de Dragnea și de premierul Dăncilă, dar și acuzat, de aceeași tabără politică, de faptul că ar fi „securist”, Ștefan Mandachi, inițiatorul protestului #Șîeu, demontează acuzațiile și mobilizează românii în proiectul autostrăzii Moldovei.

March 17th

Solidaritate și nesupunere civică

redactia@ziarul-bn.ro
preluare ziare.com

 Protestul de 15 minute din 15 martie aduce cu adevarat ceva nou in societatea romaneasca: este intaia manifestare de nesupunere civica la nivel national cu un numar semnificativ de participanti. Romanii si-au descoperit astfel cu nesfarsita incantare calitatea de cetateni, spiritul de solidaritate si forta colectiva. Au descoperit ca pot face lucruri mari impreuna daca pun laolalta putinul fiecaruia.

 

March 15th

#Șîeu! 15 minute de libertate!

Florica Dura

 Respect pentru Ștefan Mandachi, un sucevean care, a simțit nevoia imperioasă de a construi un metru de autostradă!

Azi e ziua protestului ”România vrea autostrăzi”: Zeci de firme și instituții își opresc activitatea timp de 15 minute, la ora 15.00

redactia@ziarul-bn.ro
preluare g4media.ro

 Zeci de firme, primării, echipe sportive, personalităţi, sindicate, dar şi persoane fizice au anunţat că participă la protestul ”România vrea autostrăzi” şi întrerup activitatea, vineri, timp de 15 minute, la ora 15.00, potrivit News.ro. Protestul, inițiat de un am de afaceri suceavean, s-a întins rapid în toată țara, exprimând exasperarea românilor față de lipsa cronică a investițiilor în infrastructură.

10 lucruri despre ruptura Rareş Bogdan – Realitatea TV. Cine câştigă şi cine pierde din această despărţire inevitabilă

redactia@ziarul-bn.ro
preluare ziariștii.com

 Întrebarea esenţială pe cazul Realitatea TV – Rareş Bogdan e ce se va petrece cu postul TV după plecarea realizatorului TV? Se va alege praful de televiziunea care depindea masiv de audienţa mare a talkshow-ului „Jocuri de putere” (şi de 4-5 ori peste media postului) sau va găsi patronatul o formulă rezonabilă de reinventare? Nu există răspuns tranşant peste noapte. Timpul va alege apele. Dar merită punctate câteva chestiuni.