Archive - Aug 19, 2011

Autorităţile au reziliat contractul cu Euroactiv Bistriţa, asociaţia implicată în scandalul în urma căruia Ioan Nelu Botiş a plecat de la ministerul Muncii

redactia@ziarul-bn.ro

Autoritatile au reziliat contractul cu Asociatia Parteneriat Euroactiv Bistrita, prin care era finantat proiectul “Sansa la demnitate”. Euroactiv Bistrita a fost in centrul unui scandal in urma caruia democrat-liberalul Ioan Nelu Botis a demisionat din functia de ministru al Muncii. Contractul a fost reziliat in urma unui control care a constatat incalcarea normelor europene in materie de conflict de interese.

Google aniversează 130 de ani de la naşterea lui Enescu

 După celebrarea a 156 de ani de la naşterea lui Brâncuşi, Google aniversează 130 de ani de la venirea în lume a lui George Enescu.

130 de ani de la naşterea lui George Enescu

preluare you tube

 

George Enescu (n. 19 august 1881, Liveni, Botoşani - d. 4 mai 1955, Paris) a fost un compozitor, violonist, pedagog, pianist şi dirijor. Este considerat cel mai important muzician român, scrie Wikipedia.

Poezia e la Runc - Lansare de carte Grigore Pop

Primim la redacţie

 Editura Eikon în colaborare cu Primăria comunei Runcu Salvei organizează lansarea de carte "Balada dorului" (poeme), aparţinând runcanului Grigore Pop, un poet talentat dar care nu s-a afirmat la adevărata sa valoare. Volumul de faţă este debutul autorului şi conţine o selecţie din poeziile domniei sale, unele inedite iar altele pe care le-a publicat în presa literară de-a lungul vremii.

Rezistenţa prin cultură: Ileana Mălăncioiu

Florica Dura

Galeriile „Pod -- Pogor" la PRELECŢIUNILE JUNIMII, şedinţa a XI-a, cu tema „Rezistenţa prin cultură". Iasi -26 mai 2011, fragment.