Archive - Mai 25, 2011

Realism Magic: Valea Vinului "curge" la Iaşi

Florica Dura

Ediţia a IV-a a Taberei Culturale " Realism Magic" Valea Vinului 2009 a dat în sfîrşit roade, cu ajutorul lui Dumnezeu şi al firmei SC Luxel Acalis SRL din Bistriţa. Mapa de cartoline după lucrările artiştilor prezenţi atunci la Valea Vinului  a fost editată şi va fi lansată în cadrul expoziţiei de artă plastică " Realism Magic la Valea Vinului" ce va avea  vernisajul, joi 26 mai, ora 13, la Galeriile de artă "Pod Pogor -fiul" din Iaşi.

Bistriţa Bîrgăului : Discursuri la inaugurarea bustului Constantin Pavel

Florica Dura

 Viceprimarul comunei Bistriţa Bîrgăului, profesorul Leon Hogiu a deschis seria discursurilor pe care oficialii prezenţi la inaugurarea bustului Constantin Pavel le-au adresat celor prezenţi la deschiderea oficială a ediţiei a II -a a Zilelor Operei Constantin Pavel de la Bistriţa Bîrgăului.

Bistriţa - Bîrgăului: Inaugurarea bustului Constantin Pavel. Ediţia a II-a a Zilelor Operei

Florica Dura

 La Bistriţa Bîrgăului, în prezenţa unui public numeros, astăzi, 25 mai, a fost inaugurat şi sfinţit bustul ridicat în memoria celui care a fost tenorul, muzicianul şi întemeietorul Operei Române din Cluj, Constantin Pavel.

PS. Episcopul Vasile Someşanul a săvîrşit slujba de sfinţire a bustului de bronz şi a adus un omagiu genialului tenor, Constantin Pavel.

La inaugurare şi la slujba de sfinţire au participat reprezentanţi ai unor instituţii culturale şi adminisrative de la nivel de judeţ dar şi de la nivel local.