Archive - Mai 21, 2011

INTERVIU. Dan Curean: Caii din Deltă îţi redau copilăria şi libertatea

preluare de pe site-ul lui Mihnea Măruţă



Când l-am sunat pe Dan Curean, să-i propun un interviu despre caii sălbatici din Deltă, tocmai intra în Tulcea. Era joi, 19 mai, zi în care 71 de asemenea cai, prinşi de localnici şi băgaţi într-un ţarc, urmau să fie duşi la abator. Dan e pasionat de câţiva ani de caii sălbatici din zona Pădurii Letea şi a realizat un film documentar, difuzat anul trecut pe canalul franco-german ARTE, datorită căruia au aflat europenii şi mulţi români despre acest fenomen unic.

22 mai - Ziua Internaţională a Diversităţii Biologice. Foto: Pădurea de stejar de la Şieu, salvată în august 2010 din dinţii drujbelor Direcţiei Silvice BN, de către www.ziarul-bn.ro cu ajutorul CL Şieu şi a ITRSV Cluj

Primim la redacţie



În fiecare an în data de 22 mai se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Diversităţii Biologice. Evenimentul marchează semnarea la Rio de Janeiro ( în anul 1992) a Convenţiei privind diversitatea biologică, elaborată sub egida “ Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu” şi ratificată de Parlamentul României prin Legea 58/1994.

Ştire bombă: Parcul Naţional Munţii Rodnei va fi extins la 117 000 hectare!!! Primari cu proprietăţi în PNMR: Consiliul Ştiintific face protecţia gîzelor din parc, omul nu contează, pădurea nici atît!

Florica Dura

 

Prezenţi la o parte din şedinţa Consiliului Ştiinţific de joi 19 mai, ce a avut loc la sediul PNMR din Rodna, primarii de Maieru - Vasile Borş şi de Romuli - Ioan Moniţa au declarat într-un interviu că, ceea ce se întîmplă de cîţiva ani în Parcul Naţional Munţii Rodnei sub complicitatea actualei admninistraţii şi a Consiliului Ştiinţific este un experiment care se face fără acordul proprietarilor de terenuri de aici şi în bătaia de joc a legii, în contextul în care chir şi în România, nu numai în UE, dreptul de proprietate este respectat.

Caii de la Letea nu vor mai fi sacrificaţi. Doi dintre ei au murit pe drumul spre abator

preluare HotNews.ro si you tube.com


Doi dintre caii din Letea au murit in timpul transportului, Politia Animalelor a interceptat convoiul, iar restul cailor au fost adapostiti la o ferma din judetul Braila, spun reprezentanti ai asociatiilor de protectie a animalelor, citati de Mediafax.

Transportul celor 49 de cai de la Letea a fost oprit in drumul catre abator, astfel ca animalele nu vor fi sacrificate, sustin sursele citate.

Bistriţa Năsăud: 25 - 26 mai - Ediţia a II-a a Zilelor Operei

Florica Dura

 Dezvelirea bustului de bronz al celuicare a fost  tenorul Constantin Pavel, întemeietorul Operei Române din Cluj, lansare de carte, concerte şi colocvii de comunicări pe marginea operei muzicianului originar din Bistriţa-Bîrgăului. Aceste sînt doar o parte din titlurile manifestărilor ce se vor desfăşura  în zilele de 25 şi 26 mai la Bistriţa-Bîrgăului şi Bistriţa, în cadrul Ediţiei a II-a  a Zilelor Operei.

Chivu se retrage de la naţională

preluare Sport.Rol.ro

 Cristi Chivu, căpitanul echipei naţionale de fotbal a României, a decis să se retragă din reprezentativă, anunţă un comunicat al Federaţiei române de fotbal (FRF).