Archive - Mai 1, 2011

Doliu în lumea literelor. A murit unul dintre titanii literaturii universale: scriitorul argentinian Ernesto Sábato

preluare you tube

În vîrstă de 99 de ani, scriitorul argentinian a murit ieri în urma unui atac de cord.

Despre ilustra sa personalitate Wikipedia, enciclopedia liberă scrie următoarele: 

Trei soldaţi români, răniţi în Afghanistan după ce autovehiculul lor blindat a fost atacat cu un dispozitiv exploziv


Ministerul Apararii Nationale a anuntat ca trei soldati romani au fost raniti duminica dimineata in Afghanistan, dupa ce autovehiculul lor blindat a fost atacat cu un dispozitiv exploziv. Cei trei au fost evacuati catre Spitalul Militar din Kandahar. Un al patrulea militar aflat in autovehicul in momentul deflagratiei a acuzat doar lovituri superficiale, el reluandu-si activitatea in Baza Lagman, informează HotNews.ro

Vatican: 1,5 milioane de oameni la beatificarea Papei Ioan Paul al II - lea. Update

preluare Associated Press

Peste un milion de oameni sînt prezenţi la ceremonia de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea. Piaţa Sf. Petru este complet blocată, transmite AP, dar şi străzile din jur .Betificarea Papei Ioan Paul al II-lea, este o sărbătoare pentru care onorează pe unul dintre ceil mai adoraţi papi pe care i-a dat pînă acum catolicismul, potrivit sursei citate.

Potrivit AP, 1,5 milioane de persoane au participat astăzi, 1 mai, a Vatican, la ceremonia de beatificare a unui dintre cei mai iubiţi papi, potrivit AP

Pr. Nicolae Feier: "Nu am de gând să candidez în viitor nici pe listele unui partid, nici independent"

redactia@ziarul-bn.ro
Primim la redacţie

Din respect pentru preotul Nicolae Feier, publicăm comunicatul remis de domnia sa presei, cu speranţa că viaţa publică bistriţeană va începe să capete bun simţ şi respect pentru libertatea celuilalt, lucru care ar însemna manifestarea unui principiu de bază a Liberalismului. (Nota  redacţiei)

În decursul timpului mi s-au făcut diverse propuneri pentru diferite demnităţi din sfera politicului pe care le-am refuzat cu eleganţă, fără să supăr pe nimeni, dorind să rămân preot slujitor al tuturor indiferent de opţiunile politice. În acelaşi timp, am refuzat şi propunerea de a candida pentru postul de primar al Municipiului Bistriţa, invocând opoziţia arhicunoscută a mitropolitului Bartolomeu.