Archive - Oct 2011

Octombrie 31st

Munţii Rodnei: Turişti unguri ajutaţi de jandarmii montani

Primim la redacţie

 La acest sfârşit de săptămână, jandarmii montani din Rodna, care se aflau într-o acţiune de patrulare în Munţii Rodnei, au întâlnit doi turişti maghiari care, aflaţi în impas, le-au solicitat sprijin la coborârea muntelui, informează Biroul de Presă al IJJ BN.
Turiştii se aflau în apropiere de Lacul Lala iar din lipsa echipamentului adecvat şi a oboselii produse de parcurgerea traseului, au solicitat sprijin pentru a ajunge în localitatea Rodna.

Octombrie 30th

Incredibil! Căruţe tunate, GPS şi senzori de parcare pentru un cal putere!

preluare you tube

 Se întîmplă în România. Cea mai tare reclamă! Detalii haioase în clipul ataşat.

Octombrie 29th

Natura României, în pericol! Mii de hectare din rezervaţiile naturale dispar în fiecare an

redactia@ziarul-bn.ro

Delta Dunarii, Muntii Retezat sau Muntii Rodnei, Defileul Jiului, Lunca Muresului sau Cheile Bicazului sunt cateva din ariile protejate din Romania.
Ca in orice alt stat, si in Romania exista arii naturale protejate, fie ca sunt parcuri naturale, rezevatii stiintifice, monumente ale naturii, arii de protectie avifaunistica sau situri de importanta comunitara, scrie www-econtext.ro

Jandarmii sunt oamenii de lângă tine!

Primim la redacţie

 

Vineri, între orele 12.00-16.00, jandarmii s-au aflat în mijlocul cetăţenilor în Piaţa Mihai Eminescu, respectiv pe Pietonal, unde au fost promovate aspecete legate de campania de donare de sânge iniţiată de Jandarmeria Română, intitulată sugestiv: „Întinde o mână, salvează o viaţă, donează sânge!”, potrivit comunicatului remis presei de IJJ BN.

Prinţul Charles strănepot al lui Dracula

preluare you tube

Prinţul Charles promovează turismul românesc versiunea Marea Britanie: "Sunt descendentul lui Vlad Ţepeş" - "spune primul moştenitor la tronul britanic, în filmul de promovare ce va fi difuzat pe tot mapamondul prin Travel Chanell." Acasă la lupi, urşi, şi Lyncşi, este un film care îşi propune să protejeze sălbăticia pădurilor virgine tansilvănene, unice în lume.

Bistriţa: Marţi debutează Festivalul "Pană de Păun"

Primim la redacţie

 ASOCIAŢIA CULTURALĂ „PANĂ DE PĂUN” BISTRIŢA
în colaborare cu
CENTRUL JUDEŢEAN PENTRU CULTURĂ BISTRIŢA NĂSĂUD
şi
CENTRUL CULTURAL MUNICIPAL „GEORGE COŞBUC” BISTRIŢA
organizează
FESTIVALULUI NAŢIONAL DE INTERPRETARE A CÂNTECULUI
POPULAR ROMÂNESC „PANĂ DE PĂUN”
EDIŢIA A VI- A,
BISTRIŢA, 01 - 03 Noiembrie 2011

Sunt invitaţi să participe interpreţi de muzică populară din întreaga ţară având vârsta cuprinsă între 16 – 30 de ani.

La noapte trecem la ora de iarnă

redactia@ziarul-bn.ro

 ​Romania trece în noaptea de sîmbătă spre duminică, la ora de iarnă. Ceasurile vor fi date cu o oră înapoi, ora 4:00 urmînd a deveni ora 3:00. Schimbarea orei, care se operează de doua ori pe an, este reglementata de o directiv europeană din 2001, care stabileşte drept dată a modificării ultima duminică din luna martie şi ultima duminică din octombrie. 

Foto: Agerpres

Octombrie 28th

Bistriţa: Emeritul între catedră şi ring

Primim la redacţie

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud vă invită să participaţi la lansarea cărţii „Emeritul între catedră şi ring” - autor Vasile Jimborean şi Nicolae Zăpârţan.
Evenimentul va avea loc astăzi, 28.10.2011, orele 15:00, în sala de sedinţe a Clubului Sportiv Municipal Bistriţa, potrivit comunicatului remis presei.

Foto: ziare.live.ro

Obama: Acordul euro a calmat pieţele mondiale

preluare telegraph tv

 Preşedintele SUA, Barack Obama spune că acordul semnat de liderii zonei euro a calmat pieţele mondiale, dar ţările trebuie să respecte punctual punerea în aplicare a acordului, potrivit telegraphtv.