29 de primării, în programul "case pentru specialişti". Ploaie de aur şi argint peste CS Karate Bistriţa. Elevii arestaţi au promovat proba de competenţe digitale cu brio. Epopeea penală a lui Sabin Ilieşi (III)

Citiynews:  29 de primarii, in programul "case pentru specialisti"
Programului ministrului dezvoltarii si turismului, Elena Udrea, privind renasterea satului romanesc nu pare a-si atinge scopul, in conditiile in care, la nivel national, mai putin de un sfert din primarii au intrat in program. Daca la nivel national din cele aproape 3.000 de primarii comunale, doar 753 au depus solicitari pentru constructia de case pentru specialisti, la nivelul judetului Bistrita-Nasaud 29 de primarii comunale, din 58, s-au inscris in programul guvernamental.

Cea mai mare suprafata de teren o pune la dispozitie comuna Salva, care este dispusa sa aloce 17.345 de metri patrati pentru constructia a zece case pentru specialisti. Din cele 29 de primarii comunale bistritene, doar 13 cer constructia a zece case, cu doua sau trei camere, in timp ce celelalte administratii locale sunt dispuse sa construiasca intre doua si cinci case.

In programul guvernamental au intrat din Bistrita-Nasaud urmatoarele primarii: Bistrita-Bargaului (10 case), Budacu de Jos (10 case), Budesti (10 case), Chiuza (10 case), Ciceu-Mihaiesti (2 case), Dumitra (10 case), Dumitrita (7 case), Feldru (10 case), Galatii Bistritei (5 case), Ilva Mare (5 case), Livezile (10 case), Micestii de Campie (3 case), Milas (3 case), Nuseni (10 case), Petru Rares (3 case), Poiana Ilvei (5 case), Prundu Bargaului (4 case), Romuli (8 case), Runcu Salvei (2 case), Salva (10 case), Silivasu de Campie (6 case), Sanmihaiu de Cimpie (4 case), Sieu (5 case), Sieu-Magherus (2 case), Sieu-Odorhei (10 case), Teaca (10 case), Tiha Bargaului (10 case), Urmenis (10 case) si Zagra (5 case). Tot articolul aici.

Mesagerul:Ploaie de aur şi argint peste CS Karate Bistriţa

Karateka de la CS Karate Bistriţa au toate motivele să se mândrească cu rezultatele obţinute în urma antrenamentelor, elevii şi elevele senseiului Radu Sângeorzan obţinând doar în acest sezon competiţional nu mai puţin de 70 de medalii.
Ultima competiţie la care au luat parte sportivii de la CS Karate Bistriţa s-a desfăşurat la Deva, fiind vorba de
Campionatul naţional de karate kyokushinkai ? etapa finală. Potrivit celor spuse de Radu Sângeorzan, 2010 a fost un an bun pentru karatiştii bistriţeni, doar de la eventul de la Deva, bistriţenii întorcându-se cu 32 de medalii la toate categoriile de vârstă şi tehnici sau luptă propriu-zisă.
"Am participat la toate cele trei finale - juniori I, III şi seniori, la Deva fiind prezenţi peste 200 de karateka de la 16 cluburi din întreaga ţară", ne-a mai spus Radu Sângeorzan.
În privinţa rezultatelor obţinute de sportivii bistriţeni, acestea arată în felul următor:
Junioare III - KATA. Citiţi aici tot articolul.

Bistriţeanul: Elevii arestati au promovat proba de competente digitale cu brio
Cei doi elevi de la INFOEL, arestati pentru trafic de droguri, au sustinut ieri proba de competente digitale din cadrul bacalaureatului sub escorta politistilor. Unul a obtinut calificativul experimentat, iar celalalt, avansat.
In cursul zilei de ieri, cei doi elevi de la Colegiul Tehnic INFOEL, arestati pentru trafic de droguri, au sustinut proba de competente digitale din cadrul examenului de bacalaureat, sub supravegherea politistilor.  Tot articolul aici.

BistriţaOnline: Epopeea penală a lui Sabin Ilieşi (III)

 

Episodul III a dosarului penal al lui Sabin Ilieşi urmăreşte felul în care a reuşit acesta să îşi obţină titlul de conferenţiar universitar la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” (UVVG) din Arad, în 2007. La începutul anului 2007, la Universitatea de Vest s-a scos la concurs un titlu de conf. univ. dar Ilieşi nu îndeplinea una dintre condiţiile pentru a-l obţine, acesta nu avea un grant de cercetare obţinut în ultimii cinci ani prin competiţie, ca director de proiect. Pentru „a rezolva problema”, Ilieşi a apelat la prof. univ.doctor Ioan Bătrâncea de la Facultatea de Studii Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca. Colegul său l-a ajutat să întocmească mai multe documente false, procese verbale, din care să rezulte faptul că a câştigat un concurs de grant multianula de tip A.

Bătrâncea, cercetat şi el în dosar pentru fals material, este acuzat de procurori că ar fi redactat în fals un proces verbal de validare a concursului de granturi înregistrat la Universitatea de Vest Vasile Goldiş cu numărul 2220/03 în mai 2007. De asemena, acestuia i se impută faptul că a redactat tot în fals un înscris intitulat „sinteza rezultatului concursului de granturi” multianuale desfăşurat în perioada 1-30 aprilie 2007. Ca şi acoperire, în luna mai s-a încheiat între societatea comercială TehTon SA Bistriţa şi UVVG un contract de finanţare pentru proiecte multianuale de cercetare ştiinţifică, finanţate din resurse private. Directorul proiectului în valoare de 9825 de lei era Ilieşi, dar acest grant nu putea fi luat în considerare la dosarul pentu titlul de conferenţiar, deoarece nu era obţinut prin concurs. Astfel că procurorii DNA Cluj au constatat că toate documentele ce consemnează aşa-zisa derulare a concursului de granturi, precum şi cele care au legătură cu aceasta, au fost falsificate de către cei doi.  Aici tot articolul.

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.